PER QUÈ REHABILITAR?

REHAB iNOVA 430 07

[Carrer Barceloneta – Altafulla]

1. Mantenir el valor de la finca

Qualsevol edifici pateix desgast, i per tant, perd valor. Encara que un patrimoni té un valor molt elevat, generalment no el cuidem com cuidem el nostre cotxe o moto, amb manteniments tècnics o revisions anuals. La tecnologia que tenim a l’abast ens permet allargar la vida d’un edifici molt més enllà que la teòrica de 50 anys. A més, estem quasi obligats a fer-ho perquè les futures generacions també en puguin gaudir.

2. El cost de l’energia augmenta permanentment  

Estem vivint una revolució energètica important. Un llogater està al dia, i sap que no només haurà de pagar el lloguer, sinó també les factures de l’aigua, llum i calefacció. Per una banda, podem oferir sistemes alternatius de generar energia neta i per l’altra, un bon disseny constructiu que pot evitar l’escalfament excessiu de l’edifici i evitar alhora, la pèrdua de calor innecessari, i així aconseguir estalvi econòmic.

3. La societat és canviant

La societat és canviant, i les seves necessitats també. Les formes de viure i de conviure són dinàmiques. Ja no només existeixen la compra, o el lloguer per accedir a una vivenda, sinó que també hi ha alternatives com el cloudhousing o co-housing, que proposen noves organitzacions de l’edifici.

L’envelliment de la població és inminent i cal preparar el parc de vivendes existent per adaptar-lo a aquest canvi. Tenen l’edifici i la vivenda l’accessibilitat adequada? Serà possible rebre ajut (temporal o continuat) a casa? Hi ha espais per compartir i tenir una vida interactiva?

No existeix cap llogater igual. L’estructura familiar no és la mateixa que fa deu anys i en un món globalitzat els moviments de les persones són cada cop més freqüents. Mares o pares solters, shortstayers, famílies nombroses, turistes i expats: tots busquen el seu lloc. Com pot un edifici absorbir aquests canvis de necessitats?

REHAB iNOVA 430 06

[Carrer Sant Agustí – Barcelona]

REHAB iNOVA 430 03

[Carrer Vinyals – Terrassa]

Anuncis